2019版高三英语一轮复习阅读限时练5Module5TheGreatSportsPersonality外研版.docx.pdf

上传人:tbuqq 文档编号:5613550 上传时间:2020-06-30 格式:PDF 页数:9 大小:274.46KB
返回 下载 相关 举报
2019版高三英语一轮复习阅读限时练5Module5TheGreatSportsPersonality外研版.docx.pdf_第1页
第1页 / 共9页
2019版高三英语一轮复习阅读限时练5Module5TheGreatSportsPersonality外研版.docx.pdf_第2页
第2页 / 共9页
2019版高三英语一轮复习阅读限时练5Module5TheGreatSportsPersonality外研版.docx.pdf_第3页
第3页 / 共9页
2019版高三英语一轮复习阅读限时练5Module5TheGreatSportsPersonality外研版.docx.pdf_第4页
第4页 / 共9页
2019版高三英语一轮复习阅读限时练5Module5TheGreatSportsPersonality外研版.docx.pdf_第5页
第5页 / 共9页
点击查看更多>>
资源描述

《2019版高三英语一轮复习阅读限时练5Module5TheGreatSportsPersonality外研版.docx.pdf》由会员分享,可在线阅读,更多相关《2019版高三英语一轮复习阅读限时练5Module5TheGreatSportsPersonality外研版.docx.pdf(9页珍藏版)》请在三一文库上搜索。

1、Module 5 The Great Sports Personality (限时 :35分钟) (2017 ?沈阳高三质检) Ava nt rec iPhone 6/6S Plus Sweatproof Armba nd, for Samsu ng Galaxy Note 5/S5, Google Nexus 6P, with a key holder and card pouch, for Running Gym Jogging Exercise Sports一Trackpouch by Avantree? 1, 227 customers review 1, 198 answered q

2、uestions. Price $19.99 Sale $12. 99 With Deal $11. 00 (Order within 31 hrs 7 mins) Sold by Avantree Direct and Fulfilled by Amazon? Gift wrap available. Color: Black for iPhone 6 Plus(4.3“ 5.5“ )/for Big Arm with iPhone 6/6S Plus/for iPhone 6/6S(4.7“ or below) ?No pockets? No problem. This multi fun

3、ctional sports armband is the smartest, most secure way to keep your phone, keys, cards and other valuables safe when working out. ?With your comfort in mind, this double -padded sports armband is made with tough yet flexible materia 1. Its design fits perfectly around your arm and securely holds yo

4、ur earphone string so you can exercise to your favorite tunes with minimum trouble. ?Enjoy the control of your phone through the case“s transparent plastic coverspecially designed for phone size up to 6. 3 inches; a perfect fit for iPhone 6S Plus, iPhone 6 Plus; Samsung Galaxy Note 5/4/3/2/S6 edge +

5、 / on 7; LGG Vista 2; HTC Desire 828 and more. ?Whether you , re swimming, running or biking, this water- resistant, sand- resistant, anti-slip sports band is well made to meet your own demands. ?At 18- 5 inches with inside length measurement of 6. 26“ and a width of 4. 2“, this exercise armband is

6、the perfect size to look after your essentials, without getting in the way of your workout. 【语篇解读】本文是一篇广告。向顾客介绍了手机运动臂包的价格、适用的手机、特 点等情况。 1.According to the passage, what is on sale? I ?阅读理解 (对应学生用书第353 页) iPhone 6s Plus Google Nexus 6P A.iPhone 6S Plus. B.Avantree Sweatproof Armband. C.Samsung Galaxy

7、 Note 5. D.Google Nexus 6P. B 考查细节理解。 根据笫一段笫一句屮的“Avantree iPhone 6/6S Plus Sweat proof Armband, for Samsung Galaxy Note 5/S5 ”可知, 本文介绍的是Avantree品牌的防汗手机运动臂包,故B项 正确。 干扰项分析根据第一段可知,A、C、D项都是该商品适用的手机,故排除。 2.How much can you save if you order it in 24 hours? A.$ 7. 00. B. $ 12. 99. C. $ 11. 00. D. $ 8. 99.

8、 D 考查细节理解。根据文中表格可知,该商品原价为$19. 99,如果在31小吋7分钟 内下单, 可以$11买到,据此可知,如果在24小时内购买,就可节省$8.99,故D项正确。 3.What can we learn about the goods? A.It can pick up music programs you like. B.It is used to hold your phone and cards. C.It can ensure your safety when you work out. D.It is waterproof because of its rubber

9、cover. B 考查推理判断。根据第一段中的“Avantree iPhone 6/6S Plus Sweat proof Armband, for Samsung Galaxy Noto 5/S5, Google Nexus 6P, with a key holder and card pouch” 可知,该商品 用于存放钥匙、手机和卡片,故B项正确。 【导学号:44040205 B (2017 ?石家庄高三质检)Its col d and dark out side, and your bed is so warm and comfortable. Going for a run seem

10、s like such a bad idea. But before you hide your running shoes, it might be worth giving that crazy idea ago. According to The Huffington Post, an outdoor run in winter, as opposed to one on a treadmill (跑步机),burns more calories because the body is working hard to regulate (调节)its core temperature.

11、Furthermore, research shows that race times are faster in cold weather than in warmer temperatures and quicker runs burn more calories? Similarly, cold weather also makes the heart work harder to distribute blood through the body, making that vital muscle even stronger. Outdoor exercise also turns u

12、p your energy and rids you of the stress and depression that build up every day. The heat and humidity in summer can drag you down and tire you faster, but cold weather is refreshing. Tt adjusts you to your surroundings, making you feel alive. Of course, the threat of smog in some bui 11-up areas is

13、 a further hurdle to winter exercise ? H cart attacks, strokes, lung can cer and asthma are al 1 dan gers of running in smog .The combination of air pollution and exercise increases the potential problems. If you do choose to run outside on smoggy days, take a path in a park or residential area to a

14、void car exhaust (废气),and go early in the morning, before rush hour. But staying inside on smoggy days and wai ting for the next cl ear day to run is best? 【语篇解读】本文是 - 篇说明文。介绍了冬季户外跑步的意义和方法。冬季户外跑步能 燃烧更多的热量,让肌肉更强健,心脏更健康,但是应当避免在雾霾时进行户外活动。 4.How does cold weather benefit runners, compared with warm weat

15、her? A- They can run more slowly. B.They can take in more calories. C.Their hearts can function harder. D.Their body temperature can get lower. C 考查细节理解。由题干关键词“benefit”和“compared with warm weather可 将答案定位至 第二段的最后一句 u Similarly. makes the heart work harder to distribute blood through the body, making

16、that vital muscle even stronger. n 可知h 与温暧的天气相比,在寒冷的夭气里户 外跑步能使心脏更健康,故C项正确。 5.How does summer affect runners? A.It builds up their energy quickly. B.It makes :runners tired easily. C.It lessens rimners , stress ? D? It causes heart attacks? B 考查细节理解。根据第三段第二句中的“The heat and humidity in summer can drag

17、 you down and tire you faster”可知, 夏季的炎热和湿气容易让跑步的人很快就感到疲劳,故B项正 确。 干扰项分析根据第三段的第一句 aOutdoor exercise also turns up your energy and rids you of the stress and depression that build up every day.“可知,冬季户外锻炼可以增强活力,消 除压力,故A、C项错误;根据第四段的第二句可知,冬季时在雾霾天气跑步会有使人患心脏病 的危险,故D项错误。 6.What are the runners supposed to do

18、 on smoggy days? A.Stop driving cars. B.Do more exercise ? C- Avoid outdoor exercise? D.Run late in the morning. C 考查细节理解。根据第四段的最后一句“But staying inside on smoggy days and waiting for the next clear day to run is best. ” 可知,如果有雾霾 , 最好待在室内,等到天 气晴朗时再跑步,故C项正确。 7.What can be the best title of the text? A

19、.Refresh with a Winter Run Be Take Outdoor Exercise in Summer C.Go to Run in a Park D.Follow the Tips to Reduce Stress A 考查标题判断。通读全文可知,本文介绍了冬季早晨户外跑步的意义和方法。冬季跑 步能燃烧更多的热量,让肌肉更强健,心脏更健康,但是应当避免在雾霾天气进行户外活动。 据此可以判断,A项最能概括文意。 C (2017 ? 安庆二模)As a child, 1 was generally happy, singing and dancing to my favori

20、te songs, smiling and laughing with my friends and family. But as far back as second grade, I noticed a udarkness ” about me. I dicin t enjoy participating in many thin gs. Tn middle school, things in my life began to get even worse. T began withdrawing from everything I once enjoyed? I was always t

21、ired. Everything was horrible? Finally, midway through eighth grade, I was told I had a chemical imbalanee, diagnosed(诊 断)with cl in ical depressi on,and had to take medic ine. It took mon ths for me to feel the effects of the medicine. When I began to feel happy again is when I realized that T had

22、to take the responsibility for getting better myself, rather than relying on medicine? Aristotle said, “To live happily is an inward power of the soul,” and I believe that this quote describes what 1 had to do to achieve happiness. Happiness is a journey. Everyone seems to need different things to b

23、e happy ? “The essentials(要素)to happiness are something to love, something to do, and something to hope for, ” a quote from William Blake sums up what T bel ieve people n eed to realize to be truly happy in life .People need love. I feel they n eed their fami ly and their frie nds more than anything

24、 else in the world .People need work to do, something to make them feel they are making a differenee in the world? Pcoplc need to know that more good is to come in the future, so they continue to live for “now“ instead of constantly worrying about the bad that could come. Love and hope are happiness

25、. 【语篇解读】作者根据自己克服抑郁症的经历总结出了幸福生活的要素。 8.What do we know about the author in Paragraph 2? A.He hated going to sleep because he couldnt sleep well. Be He spent months recovering from the cl inical depression? C.He was diagnosed with clinical depression in Grade Seven. D.He suffered a great deal from clin

26、ical depression. D 考查细节理解。根据第二段中的I began withdrawing from everything I once enjoyed? I was always tired. Everything was horrible. Finally, midway through eighth grade, I was told I had a chemical imbalanee, diagnosed with clinical depression, and had to take medicine.可知 , 在中学时 , 作者受到临床抑郁症的折磨。故选D项。 9

27、.Who helped the author to be happy again? A.The authors friends. B- Aristotle. C.The author himself. D.William. C 考查细节理解。根据文章第三段第一句When I began to feel happy again is when I realized that I had to take the responsibility for getting better myself, rather than relying on medicine.可知, 作者并不是依赖药物而是靠自己克服

28、病症, 重新快乐起来。故选C项。 10?Which of the fol 1 owing about being truly happy is unnecessary in the suthor ,s opinion? A.Love?B. Ambition. C. Hope. D. Work. B 考查细节理解。根据文章最后一段第一句可知,作者认为幸福的要素包括爱、希望和 工作。故选B项。 11. What may be the best title for the text? A.The Essentials to Happiness B.Ways to Overcome Shortcomi

29、ngs C.Everyone Needs to Be Happy D.Happiness Is Love A 考查主旨大意。通读文章,作者根据自己克服抑郁症的经历,总结出幸福生活的要素, 文章最后一段具体阐述了要素的内容,由此可知A项契合文章主旨。 D (2017 ?湖南长郡中学模拟)It is quite reasonable to blame traffic jams, the cost of gas and the great speed of modern life, but manners on the road are becoming horrible. Everybody kn

30、ows that the nicost men wou1d become fierce tigers behind the wheel.It is all right to have a tiger in a cage, but to have one in the drivers seat is am other matter. Road politeness is not only good manners, but a good sense.It takes the most cool-headed drivers great patience to give up the desire

31、 to beat back when forced to face rude driving .On the other hand, a little politeness goes a long way toward reducing the possibility of quarrelling and fighting. A friendly nod or a wave of thanks in answer to an act of politeness helps to create an atmosphere of goodwill and becomes so necessary

32、in modern traffic conditions. But such behavior of politeness is by no means enough. Many drivers nowadays dont even seem able to recognize politeness when they see it. However, misplaced politeness can also be dangerous.A typical example is the driver who waves a child crossing the street at a wron

33、g place into the path of on coming cars that may not be able to stop in time. The same goes for encouraging old ladies to cross the road wherever and whenever they want to. An experienced driver, whose manners are faultless, told me it would help if drivers learnt to correctly join in a traffic stre

34、am without causing total blockages that give rise to unpleasant feelings. Unfortunately, modern drivers can t even learn to drive, let alone master the roadmemship (公路驾午技能) ? Years ago, experts warned us that the fast increase of the car own ership would demand more give-a nd-take (互 谅互让)froni all r

35、oad users. It is high time for all of us to take this message to heart. 【语篇解读】随着车辆的增多,很多司机都有可怕的路怒症,甚至不知道什么是文明交 通。专家们呼吁,司机应该互谅互让,将文明驾驶牢记在心。 12. The passage mainly talks about _ . A. traffic jams B. good manners C. road politeness D. modern drivers C 考查主旨大意。根据文章第二段第一句Road politeness is not only good m

36、anners, but a good sense?及第三段第一句However, mi splaced pol i teness can al so be dangerous. nJ 知,本文主要围绕道路文明礼貌行为展开论述。故选C项。 13? Troubles on the road are often caused by _ . A.traffic jams B.the behavior of the drivers C.the great speed of modern life D.terrible road conditions B 考查推理判断。根据文章第一段第二句Everybod

37、y knows that the nicest men wou 1 d become fierce tigers behind the wheel.可知, 大家都知道 , 平时非常绅士的人在开车的吋候也会 变成一只猛虎。 再根据文中对道路上司机们的种种行为的描述可判断,公路 上的麻烦主要是由司 机的行为引起的。故选B项。 14. According to the writer, a good driver should _ ? A.encourage children to cross the road whenever they want to B.beat back when forced

38、 to face rude driving C.be able to recognRe pol iteness when he sees i t D.join in a traffic stream quickly however other people feel C 考查细节理解。根据文章第二段最后*句Many drivers nowadays don ,t even seem able to recognize politeness when they see it?可知 , 在看到礼貌行为时 , 一个好司机应当能够对此有所 认知。故选c项。 15. It is not always r

39、ight for drivers to _ . A.master the roadmanship B.neglect politeness when they see it C.give a friendly nod in answer to an act of politeness D.encourage old ladies to cross the road whenever and wherever they want to D 考查细 节理解。根据第三段最后一句The same goes for encouraging old ladies to cross the road whe

40、rever and whenever they want to?可知,给老人让路, 让他们随意过马路 的礼貌行为是不对的。故选D项。【导学号:44040206 II. 阅读七选五 (2017 ?山东六校联考)A good training partner can be a great asset (有用的人)to your training but if you got stuck with a bad orw,it could lead you down the road to frustration. 1 Here are a few things to look out for: Dep

41、endable. Choose someone who you are sure will show up for every scheduled workout or who wi 11 cal 1 you if they can , t make it. Tt is a drain(消耗)on your valuable energy especial 1y before training to have to constantly remind your partner. Atti tude. Get a part net with a positive atti tude. This

42、is very important ? If they constantly say that something is impossible or that they cant or you can , t do something, you may end up believing them? 2 Open mind. Get a partner with an open mind. Someone who has to do things his or her way all the time, will not listen to you and will not change his

43、 or her mind isn ,t a good partner. 3 The leader should take into account the needs and feelings of the other partner not totally ignoring them. Spotting. Get someone you feel comfortable with spotting you. One of the main roles of a training partner is spotting and if you don , t trust them, theres

44、 not much point in having them around to help. 4 If you are a beginner, try to find someone who knows what they are doing. You will get more out of your training than if you train with another beginner. Whi 1 e there are a number of advantages of having a training partner, there are also advantages

45、of working alone. 5 A.Training lever? B.Similar strength levels? C- Be selective when choosing a training partner. D.Find someone with a similar training goal as you. E.In every partnership, one person wi 11 tend to be the leader. F.Do not train with someone who is satisfied with no improvement. G.

46、In the end, it is really up to you whether or not you need a training partner. 【语篇解读】 木文为说明文,涉及体育运动话题。作者在文屮介绍了挑选一个好的健身伙 伴需要考虑的儿个因素。 1.C 根据上文“A good training partner can be a great asset (有用的人)to your training but if you get stuck with a bad one, it could 1ead you down the road to frustration”可知,健 身伙

47、伴有好有坏;再结合下文的“Here are a few things to look out for“可知,C项“挑选健身伙 伴时要仔细斟酌”承上启下,符合语境。 2.F 根据上文中的 aAttitude. Get a partner with a positive attitude. 可 知,挑选健 身伙伴时要考虑对方的态度, 选择那些态度积极的人做伙伴,而不要和那些不求上进的人结为健 身伙伴,故选F。 3.E E 项中的“the leader” 与空后的“The 1 eader should take into account the needs and feeling of the ot

48、her part ner not tot ally ignoring them” 相照应,故选E 4.A 根据下文的“If you are a beg in net, try to find some one who knows wha t they are doing. You will get more out of your training tha n if you train with an other beginner”可 知,选择健身伙伴时还要考虑个人训练水平,挑选那些比自己水平高的人作为健身伙伴。 5. G 根据上文中的“While there are a number of advantages of having a training partner, there are also advantages of working alone” 可知,G 项“最终,你是否需要健身伙伴真的要由 你自己來决定”符合语境。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 其他


经营许可证编号:宁ICP备18001539号-1