2017_2018学年高中英语Unit2Whatishappinesstoyou单元测评牛津译林版选.doc

上传人:无敌斩 文档编号:1893550 上传时间:2019-01-19 格式:DOC 页数:18 大小:124.50KB
返回 下载 相关 举报
2017_2018学年高中英语Unit2Whatishappinesstoyou单元测评牛津译林版选.doc_第1页
第1页 / 共18页
2017_2018学年高中英语Unit2Whatishappinesstoyou单元测评牛津译林版选.doc_第2页
第2页 / 共18页
2017_2018学年高中英语Unit2Whatishappinesstoyou单元测评牛津译林版选.doc_第3页
第3页 / 共18页
亲,该文档总共18页,到这儿已超出免费预览范围,如果喜欢就下载吧!
资源描述

《2017_2018学年高中英语Unit2Whatishappinesstoyou单元测评牛津译林版选.doc》由会员分享,可在线阅读,更多相关《2017_2018学年高中英语Unit2Whatishappinesstoyou单元测评牛津译林版选.doc(18页珍藏版)》请在三一文库上搜索。

1、Unit 2 What is happiness to you (时间:120分钟总分:150分)第卷第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。M:I saw Emily yesterday evening.She told me she bought a coat in the shopping center and saved $120!W:$120?I shou

2、ld go and see what I can get.1.What did Emily buy in the shopping center?A.A coat.B.A jacket.C.A skirt.答案:AW:I guess Catherine is at home now.M:She cant be at home.She called me from her office just a minute ago.2.Where might Catherine be?A.In her office.B.At home.C.On her way to office.答案:AW:Hi,Ric

3、hard!Are you going to start your holiday in June?M:I was thinking about going to Africa in July,but my parents suggested August because they wanted to go with me.So I have to wait longer.3.Which month do the mans parents suggest?A.June.B.July.C.August.答案:CW:Here is the menu.Are you ready to order no

4、w?M:Sorry,we havent decided yet.Could you please give us a few minutes?4.Where does this conversation take place?A.In a restaurant.B.In a post office.C.In a bank.答案:AM:How much are these T-shirts?W:They used to be $25 each.But the prices have gone up $5 now.5.How much does each T-shirt cost now?A.$2

5、5.B.$30.C.$75.答案:B第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。M:Good!Theres the information desk.How do we get to 66th Street,please?W:The York Line is what you want.M:How much is it?W:

6、Its a dollar fifty.M:How do we get to that train?W:Just go through the No.2 gate over there.A subway train will be arriving shortly.M:I appreciate your help,thank you.W:Youre welcome.6.Where is the man?A.At the information desk.B.On the York train.C.At the 66th Street stop.答案:A7.Which gate should th

7、e man go through?A.No.1.B.No.2.C.No.6.答案:B听第7段材料,回答第8至10题。W:Excuse me.Do you think I can return these gloves?M:Whats the problem with them?W:Theyre too small.M:Didnt you try them on before you bought them?W:Well,as a matter of fact,I received them as a gift.M:OK.I see.Im afraid I cant give you cash,

8、but you can exchange them for another pair.W:Do you have any other gloves that are the same price?M:Yes,we have several other styles that also sell for $30.Ill bring some for you to look at.W:Oh,that pair looks nice!May I try those on?M:That pair costs $35.If you want to get that pair,youll have to

9、pay the extra money.W:OK.I like that pair best,so Ill do that.8.Why does the woman want to exchange the gloves?A.They arent the right color.B.Theres a hole in them.C.They are too small.答案:C9.How did the woman get the gloves?A.She bought them herself.B.She got them as a gift.C.She got them as an awar

10、d.答案:B10.How much more will the woman pay?A.5 dollars.B.6 dollars.C.7 dollars.答案:A听第8段材料,回答第11至13题。 M:You look very pale.Arent you feeling well?W:No.I was sick most of the night.I didnt sleep very well.M:Whats the matter?Is it the flu?W:No,I think its something I ate.We went to that new restaurant l

11、ast night,and I must have eaten something that didnt agree with me.M:Was it that new place on Fourth Street?W:As a matter of fact,it was.Why do you ask?M:Because Jerry ate there last week,and he had the same kind of problem.He was sick the next day,too.W:Maybe the health department should investigat

12、e the place.M:Thats what I think.Two people have the same problem in such a short time!11.Why is the woman pale?A.She ate something bad.B.She has the flu.C.She has a headache.答案:A12.When did Jerry go to the new restaurant?A.Last night.B.Last week.C.Last month.答案:B13.What is the relationship between

13、the speakers?A.Friends.B.Doctor and patient.C.Waiter and customer.答案:A听第9段材料,回答第14至16题。M:Hello?Laura?W:Oh,thank goodness you picked up,Ray!I think I took a wrong turn somewhere.I dont see any houses at all.M:Is the river on your right or on your left?W:Um.its on my left.I just went over a bridge.M:O

14、K,just turn around and come back the way you came,all right?W:All right.But dont hang up the phone,OK?Its really dark outside.M:Turn on your lights to the highest level.That should help.So,continue driving for about one and a half miles.At the stop sign,youll see three big trees on your right.Take a

15、 left there,OK?W:OK,and then what?M:Go straight for half a mile until you see a group of houses on the left.My house is the one with all the lights on.Ill wait for you outside.14.Where is the woman now?A.To the left of a river.B.Near some big trees.C.On a bridge.答案:C15.What should the woman do first

16、?A.Turn around.B.Stop and wait for the man.C.Go straight for half a mile.答案:A16.What will the man do?A.Call the police.B.Pick up the woman.C.Wait for the woman outside his house.答案:C听第10段材料,回答第17至20题。W:Well,Ill tell you what my goal is for the future.My family has a tradition in politics.My grandpa

17、was once a minister of education,and my father has just retired as a diplomat.My brother is studying in a famous political school.As for me,Im going to become the first woman president of the country.And Ill tell you exactly how I plan to do that.First,Im going to go to a college,and Im going to stu

18、dy history there.I think thats really important if youre going to be in politics.Second,while Im in college,I think its important that I go and live in another country for a year or two and learn another language.After that,when I come back,Im going to go to a law school and become a lawyer.Then Im

19、going to go into politics.After that,Ill try to get into Congress.By that time,Ill be prepared to become a president.17.What did the speakers grandpa do?A.He was a minister(部长) of education.B.He was a minister of agriculture.C.He was a diplomat(外交官).答案:A18.What does the speakers brother do?A.A teach

20、er.B.A student.C.An engineer.答案:B19.Why will the speaker go abroad?A.To learn about politics.B.To stay with a friend.C.To learn a language.答案:C20.What is the speaker mainly talking about?A.Her goal for the future.B.Her family members.C.Her education.答案:A第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短

21、文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。 A(20152016山东滕州高二上学期)I once lived in a small village in China.Later when my family moved to America,we took not only our luggage,but also our village rules,customs and culture with us.One of the rules brought is that young people should always respect elders.Unluckily,t

22、his rule led to my very first embarrassment in the United States.One day an old couple came to the restaurant where I worked.The wife asked me why the food could be served so quickly.I told her that I had made sure they got their food quickly because I always respect the elderly.As soon as I said th

23、at,her face showed a bit anger.My manager,who happened to hear what I said,took me aside and told me a lot about how Americans dislike the word“elder”.I then walked back to the table and apologized to the wife.People are always proud of being old in my village.Not so many people live to be seventy o

24、r eighty,and people who reach such an age have the most knowledge and experience.Young people always respect older people because they know they can learn from their rich experience.In the United States many people try to keep themselves away from growing old by doing exercise or jogging,and women p

25、ut on makeup,hoping to look young,because they think “growing old” is a problem since “old” shows that a person is going to retire or that the body is not working well.After that,I changed the way I had been with older people.It is not that I dont respect them any more;I still respect them,but now I

26、 dont show my feelings through words.21.The writer apologized to the wife because .A.the manager asked him to do soB.he served the elderly slowlyC.the couple wanted him to do soD.the wife didnt like being called “elder”答案:D解析:推理判断题。根据文中的“.took me aside and told me a lot about how Americans dislike t

27、he wordelder.I then walked back to the table and apologized to the wife.”可知答案。22.In the writers hometown, .A.people dislike being called “elder”B.people are proud of being oldC.many people reach the age of seventy or eightyD.the elderly are the first to get food in restaurants答案:B解析:细节理解题。根据文中的“Peop

28、le are always proud of being old in my village.”可知答案。23.According to Paragraph 4,people in the United States .A.dislike growing oldB.like doing exerciseC.have to retire at an early ageD.are always put on makeup答案:A解析:细节理解题。根据文中的“because they thinkgrowing old is a problem sinceold shows that a person

29、 is going to retire or that the body is not working well.”可知答案。24.After this experience,the writer.A.lost his job in the restaurantB.made friends with the coupleC.no longer respected the elderlyD.changed his way with older people答案:D解析:细节理解题。根据文中的“After that,I changed the way I had been with older p

30、eople.”可知答案。B导学号78490014(20152016山西沂州一中高二上学期)Though problems are a part of our lives,it certainly doesnt mean that we let them rule our lives forever.One day or the other,youll have to stand up and sayproblems,I dont want you in my life.Of course,weve been fighting troubles ever since we were born.P

31、roblems with friends,parents,girlfriends,husbands and childrenthe list goes on.Apart from these,the inner conflicts within ourselves work,too.These keep adding to our problems.Problems come in different shapes and colors and feelings.But good news is that all problems can be dealt with.Now read on t

32、o know how to solve your problems.Talk really helps.What most of us think is that our problem can be understood only by us and that no talking is going to help.But the truth is that when you talk about,youre setting free the negative energies that have been gathering within you.Talking helps you mov

33、e on and let go.Write your problems.Having a personal diary can also be of huge help if you dont want a real person to talk with.When you write down your problems,youre setting free all the tension from your system.You can try throwing away the paper on which you wrote your problems.By doing this,im

34、agine yourself throwing away the problems from your life.Dont lose faith and hope.No matter what you lose in life,dont lose faith and hope.Even if you lose all your money,family.,you should still have faith.With faith and hope,you can rebuild everything that you lose.Your problems arent the worst.No

35、 matter what problems you get in life,therere another one million people whose problems are huger than yours.Tell yourself:when they can deal with them,why cant I?Your problems might just seem big and bad,but in reality they can be removed.Go about and solve your problems because every problem,howev

36、er big or small,always has a way out.25.What is the text mainly about?A.How to find problems.B.How to change problems.C.How to live without problems.D.How to deal with problems.答案:D解析:主旨大意题。本文在第三段点出主题:But good news is that all problems can be dealt with.Now read on to know how to solve your problems

37、.然后下文进行了介绍。26.What is the main idea of Paragraph 2?A.There are different kinds of problems in our life.B.Problems are too difficult to deal with.C.We have to fight problems in our whole life.D.We have more and more problems.答案:A解析:段落大意题。根据第二段的“Of course,weve been fighting troubles ever since we were

38、 born.”和“Problems come in different shapes and colors and feelings.”可知,生活中有各种各样的问题。27.According to the text,when you talk about your problems to others,.A.you will be completely understood by othersB.you can find a way out from othersC.you will create another problemD.you can live on more easily答案:D

39、解析:推理判断题。根据文中的“Talking helps you move on and let go.”可知,与别人交谈可以让生活更容易些,更容易使你继续前行。CConflict is on the menu tonight at the cafe La Chope.This evening,as on every Thursday night,psychologist Maud Lehanne is leading two of Frances favorite pastimes,coffee drinking and the “talking cure”.Here they are le

40、arning to get in touch with their true feelings.It isnt always easy.The customerssome thirty Parisians who pay just under $2(plus drinks) per sessionare quick to intellectualize(高谈阔论),slow to open up and connect.“You are forbidden to sayone feels,orpeople think,”Lehanne told them.“SayI think,Think m

41、e.”A cafe society where no intellectualizing is allowed?It couldnt seem more un-French.But Lehannes psychology cafe is about more than knowing oneself:Its trying to help the citys troubled neighborhood cafes.Over the years,Parisian cafes have fallen victim to changes in the French lifestylelonger wo

42、rking hours,a fast-food boom and a younger generations desire to spend more time at home.Dozens of new theme cafes appear to change the situation.Cafes focused around psychology,history,and engineering are catching on,filling tables well into the evening.The citys “psychology cafes”,which offer grea

43、t comfort,are among the most popular places.Middle-aged homemakers,retirees,and the unemployed come to such cafes to talk about love,anger,and dreams with a psychologist.And they come to Lehannes group just to learn to say what they feel.“Theres a strong need in Paris for communication,”says Maurice

44、 Frisch,a cafe La Chope regular who works as a religious instructor in a nearby church.“People have few real friends.And they need to open up.”Lehanne says shed like to see psychology cafes all over France.“If people had normal lives,these cafes wouldnt exist,”she says.“If life werent a battle,peopl

45、e wouldnt need a special place just to speak.”But then,it wouldnt be France.28.What are people encouraged to do at the cafe La Chope?A.Learn a new subject.B.Keep in touch with friends.C.Show off their knowledge.D.Express their true feelings.答案:D解析:细节理解题。根据第一段第三句“Here they are learning to get in touc

46、h with their true feelings.”可知,这家咖啡馆鼓励人们表达自己的真实情感。29.How are cafes affected by French lifestyle changes?A.They are less frequently visited.B.They stay open for longer hours.C.They have bigger night crowds.D.They start to serve fast food.答案:A解析:推理判断题。根据第二段第四句内容可以推断出,由于受到法国生活方式的影响(长时间的工作、快餐的兴起、年轻人喜欢宅在

47、家里),来咖啡馆的人们越来越少了。30.What are theme cafes expected to do?A.Create more jobs.B.Supply better drinks.C.Save the cafe business.D.Serve the neighborhood.答案:C解析:推理判断题。根据第二段第三句内容可推断,主题咖啡馆希望能够挽救不景气的咖啡生意。31.Why are psychology cafes becoming popular in Paris?A.They bring people true friendship.B.They give people spiritual support.C.They help people realize their dreams.D.They offer a platform for business links.答案:B解析:推理判断题。根据最后一段第三、四、五句内容可推断出,心理主题的咖啡馆在巴黎开始流行是因为人们在这里能够得到心灵的安慰和支持。DI was blind,but I was ashamed of it if it was known.I refused to

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 其他


经营许可证编号:宁ICP备18001539号-1