2020学年人教版高中英语必修四:语篇提能【5】(含答案解析).doc

上传人:螺丝刀 文档编号:4830145 上传时间:2019-12-22 格式:DOC 页数:5 大小:91KB
返回 下载 相关 举报
2020学年人教版高中英语必修四:语篇提能【5】(含答案解析).doc_第1页
第1页 / 共5页
2020学年人教版高中英语必修四:语篇提能【5】(含答案解析).doc_第2页
第2页 / 共5页
2020学年人教版高中英语必修四:语篇提能【5】(含答案解析).doc_第3页
第3页 / 共5页
2020学年人教版高中英语必修四:语篇提能【5】(含答案解析).doc_第4页
第4页 / 共5页
2020学年人教版高中英语必修四:语篇提能【5】(含答案解析).doc_第5页
第5页 / 共5页
亲,该文档总共5页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

《2020学年人教版高中英语必修四:语篇提能【5】(含答案解析).doc》由会员分享,可在线阅读,更多相关《2020学年人教版高中英语必修四:语篇提能【5】(含答案解析).doc(5页珍藏版)》请在三一文库上搜索。

1、2020学年人教版英语精品资料语 篇 提 能阅读理解AAll the passengers on the subway who caught a glimpse of me may have thought I was strange. In particular a gentleman sitting opposite me was always staring at me, looking at the cheese bread on the floor in front of me and then staring back at me. A passenger probably dro

2、pped it by mistake and got off at a previous stop, but the gentleman might not think so. “Next stop, St. Patrick Station” my stop was quickly coming up. I had few minutes to either take the cheese bread, which nobody else was picking up, or left it there.In those few minutes I felt my pride getting

3、in the way. “What would others on the subway think of me if I took the cheese bread? Would they think that I was poor and hungry? Would they think that I was stealing?” The only thing to do was say “yes” to any of those selfimposed questions. Actually, they were just my own thoughts. Though I would

4、leave the subway, walk a block to my office, get settled at my desk, and sit comfortably in my office for the whole day, I couldnt get rid of the huge sense of guilt and regret.My thoughts once pushed me towards pride and ignorance, but finally I had to admit I was wrong. This missing cheese bread c

5、ould be a gift for a homeless person who suffered from cold and hunger. So why not overcome a little bit of my pride and pass along so much kindness? Just as the doors opened at my stop, I grabbed the cheese bread and left the subway. It felt terrible, but I didnt care if people were looking at me o

6、r what they were thinking. Instead of going directly to my office as usual, I walked a few more blocks up to Queens park, where I often saw a homeless man sitting outside. I always wanted to give him something, but only today I walked toward him, who wrapped himself in a sleeping bag. I was full of

7、satisfaction, and so did the homeless man, I thought.1The gentleman kept staring at the author because _.A. he wanted to talk to the authorB. the author appeared too nervousC. the author was going to get offD. he might think the author dropped the bread答案与解析D细节理解题。由文章第一段第二句可知那个绅士以为作者掉了面包。故D项正确。2The

8、underlined word “selfimposed” in Paragraph 2 probably means “_”. A. easily obtained B. deliberately createdC. strongly supported D. completely unaccepted答案与解析B词义猜测题。根据画线词前后文可知这些问题是作者自己想的,故B项正确。3Why did the author grab the cheese bread when he got off?A. He noticed that no one was looking at him.B. H

9、e didnt want to see the cheese bread to go to waste.C. He valued kindness more than his own pride.D. He remembered a homeless man at that very moment.答案与解析C推理判断题。结合文章第三段最后一句可知作者更重视善良。BWhen I woke up, I made myself breakfast, sat and listened to the traffic. Some of my friends ask me how I can stand

10、living somewhere so noisy. Its true that theres always some kind of noise in my neighborhood, but to me, these are the sounds of life.It was Saturday morning, so I decided to go to the park. The taxi is the fastest way to go but I took the bus instead.When you ride the bus, you get to see so much mo

11、re of the city. It can be kind of loud on the bus, with some people talking on their phones, others chatting with their friends, and others playing music. Its just like the traffiC s sounds, though the noise on the bus represents people working, relaxing and living.Once I got to the park, I picked a

12、 bench over near the play area where kids play while their parents sit nearby. I can see and hear almost everything from there. Peoplewatching is one of my favorite things to do. However, I like listening even better. The only problem is that theres so much to see and hear in the park!Usually, I lik

13、e to close my eyes. That way, I can pay more attention to the sounds and not get distracted by what I see. With my eyes closed, I could pick out parts of two old mens conversation. One of them was telling the other about something his grandson said. I couldnt hear the rest, but it must have been hil

14、arious because his frienD s laugh was so loud.When Im old, I hope that I too will have a friend who will sit in the park with me, and who will enjoy listening to the sounds of the city as much as I do.语篇解读本文是记叙文。文章描述了作者对生命之声的喜欢及他在周六一天的生活。4Some of the authors friends think “the sounds of life” are ve

15、ry _.A. unpleasant B. uniqueC. magical D. interesting答案与解析A推理判断题。从第一段可知,作者和他的一些朋友对生活环境中的嘈杂声音持不同意见。对作者而言,这些声音是生命之声,而作者的朋友则无法忍受,故选A。5The author took the bus to the park because _.A. there was no other transport to go thereB. he wanted to see more about peoples lifeC. it was the most convenient wayD. h

16、is friend advised him to do so答案与解析B细节理解题。由第三段的“When you ride the bus, you get to see so much more of the city”可知,作者乘坐公交车去公园是为了更好地观察人们的生活。6The author closed his eyes in order to _.A. have a good restB. hide himself from viewC. enjoy the sounds of lifeD. avoid talking with the two old men答案与解析C细节理解题。

17、根据第五段的“That way, I can pay more attention to the sounds and got distracted by what I see”可知,作者闭上眼睛是为了集中精力倾听生命之声。7The underlined word “hilarious” in Paragraph 5 probably means “_”A. truly different B. quite popularC. rather strange D. extremely funny答案与解析D词义猜测题。根据本段的“because his frienD s laugh was so loud”可知,其中一位老人讲述有关他孙子的事,这使得另外一位老人哈哈大笑,由此可推知,那位老人的孙子的事情一定十分有趣。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 其他


经营许可证编号:宁ICP备18001539号-1